Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta
Malzemeler:
► ı su bardağı tereyağı
► 1 su bardağı toz şeker
► 3 adet yumurta
► 1 tatlı kaşığı vanilya
► 2 su bardağı un
► 1 paket kabartma tozu
► 1 çay bardağı süt
Krema
►2 su bardağı süt
► 1 çay bardağı toz şeker
► 4 çorba kaşığı tereyağı
► 1 çay bardağı krema
► 1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
► 1 çorba kaşığı un
► 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
► 1 su bardağı fındık içi
Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta Tarifi:
Tereyağı ve tor şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
Sütü İlave edin ve karıştırın un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın, Yağlanmış kek kalıbınızda 170 derecede, 35-40 dakika kadar pişirin.
Kekinizi soğuyunca, enine 3 veya 4 dilime ayırarak kremayı sürün.
Pastanızın üzerine, rendelenmiş fındık serperek servis yapın.
Krema:
Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağını, kremayı, limon kabuklarını ekleyin. El mikseri ile 5 dakika çırpın. Cevizi de ekleyin, kek dilimlerinin arasına sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder