16 Ocak 2012 Pazartesi

Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta

Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta

Malzemeler:
ı su bardağı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
Krema
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı fındık içi

Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta Tarifi:
Fındıklı ve Limon Kremalı Pasta Tereyağı ve tor şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
Sütü İlave edin ve karıştırın un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın, Yağlanmış kek kalıbınızda 170 derecede, 35-40 dakika kadar pişirin.
Kekinizi soğuyunca, enine 3 veya 4 dilime ayırarak kremayı sürün.
Pastanızın üzerine, rendelenmiş fındık serperek servis yapın.
Krema:
Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağını, kremayı, limon kabuklarını ekleyin. El mikseri ile 5 dakika çırpın. Cevizi de ekleyin, kek dilimlerinin arasına sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder