29 Ocak 2012 Pazar

Panfort

Panfort

Malzemeler
• 1 çay bardağı fındık
• 1 çay bardağı badem
• 1 çay bardağı Antep fıstığı
• Yarım su bardağı doğranmış kuru incir
• 1 su bardağı çekirdeksiz kuru erik
• Yarım su bardağı un
• 1 çorba kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı zencefil
• 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çay bardağı bal
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı pudra şekeri

Panfort Tarifi:
Kabuksuz ve kavrulmuş kuruyemişleri, baharatlar, kuru meyveler ve unla iyice

harmanlayın. Tereyağında toz şekeri eritip balı ilave edin. Meyveler ve bal karışımını birleştirin. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbınıza karışımı boşaltın. 170 derecede ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder