20 Şubat 2012 Pazartesi

Semsek Böreği

Semsek Böreği


Malzemeler
-20 g Yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya ( 10 g)
-2 Su bardağı un (220 g)
-1 Tatlı kaşığı şeker (5 g)
-1 Tatlı kaşığı tuz (8 g)
-3 Adet yumurta
-1/2 fincan su
İç Malzemeleri:
-250 g lor peyniri
-1 çay bardağı ceviz içi (60 g)
-2 adet taze soğan
-1/2 su bardağı doğranmış yeşil zeytin (80 g)
-1/4 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (5 g)
-1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
Üst Malzemesi
-1 adet yumurta sarısı

Semsek Böreği
Mayayı şekerli ılık suda eritin. Un, yumurta, tuz ile birlikte yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Beklemiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her parçayı merdane ile yarım cm kalınlığında açın..
İç malzemelerini karıştırarak, harcı hazırlayın. Açtığınız hamurlar içine eşit miktarlarda koyun ve hamurları yarım ay şeklinde kapatarak kenarlarını bastırın. Hamurları tepsiye dizin ve 20 dakika bekletin.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180°C'lik önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder