20 Şubat 2012 Pazartesi

Sade poğaça

Sade poğaça

Malzemeler
-42 g  yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya (20 g)
-7 su bardağı un (770 g)
-2 adet yumurta
-1 su bardağı su (200 g)
-2 tatlı kaşığı tuz (16 g)
-2 çorba kaşığı şeker (40 g)
-125 g margarin
-1/2 çay bardağı sıvı yağ (50 g)

Üst Malzemesi :
-1 adet yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı susam (15 g)

Sade poğaça Tarifi:
Mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 40 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru 2 dakika daha yoğurup gazını çıkartın. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dakika daha bekletin. Hamurların üzerlerine eliniz ile bastırarak yağlanmış tepsiye dizin, 45 dakika daha kabarmaya bırakın.
Üzerine yumurta sarısını sürün, susam serpin.
190°C'lik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin

1 yorum: